*** Vrijwilligers gevraagd! Ben jij gek op dieren en wil je ze graag verzorgen maar je wil geen huisdieren ?????? Klik dan hier! ***

  Afslanken
| |
 

Help mee onze geiten en schapen af te slanken

Het lijkt zo leuk om de dieren te voeren. Je denkt dat je er goed aan doet om de dieren aan het hek te voeren. De hele dag door komen wijkbewoners met brood aan het hek. En dat telt aardig aan. Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat het voor de dieren lang niet altijd gezond is en er zelfs dieren aan overlijden? En weet je ook dat het verboden is om keukenafval te voeren aan dieren?

weideUitgebalanceerd dieet

De dieren op de Ramshorst hebben elk een eigen dieet. Sommige dieren krijgen brokjes, andere dieren krijgen groente en/of hooi. Het dieet van de dieren sluit aan bij hun dagelijkse behoefte. De dieren krijgen dus te eten wat ze nodig hebben.

Helaas

Sommige dieren, zoals geiten en schapen, overeten zich van al het voedsel dat bezoekers meenemen. Onze geiten en schapen zijn veel te dik. Zo dik dat ze problemen hebben gekregen met hun voeten. De klauwtjes, zo heet dat bij geiten en schapen, worden te zwaar belast. Daardoor gaan ze mank lopen.

Wanneer een dier in een keer heel veel brood eet kunnen ze een voedselvergiftiging krijgen. Soms overlijdt er een geit door het goedbedoelde voeren van bezoekers. Herkauwers (geiten, schapen) hebben 4 magen en zijn daardoor nog gevoeliger voor eten dan mensen. En soms zit aan een plastic zak de geur van brood en dan eten ze het plastic ook op. En daar gaan dieren dus echt dood aan.

Broodbakken

Daarom staan er broodbakken bij het hek van de Ramshorst waarin bezoekers hun meegebrachte voer voor de dieren kunnen doen. De medewerkers van de Ramshorst kunnen dan zelf controleren of ze het voer mogen gebruiken voor de dieren.

voeren

Help mee

Dieren voeren mag.

Maar hou het beperkt

tot één boterham!

Dan blijven onze dieren gezond.


Wat kan in de broodbakken van de Ramshorst

  • Alleen brood dat géén enkel schimmelplekje heeft. Let op! Turks brood verschimmelt heel snel dus liever niet.
  • Groente en fruit afval zonder één rot plekje.

Wat kan in uw GFT bak

  • Oud en verschimmeld brood, koekjes, broodjes met beleg en boter.
  • Groente en fruit afval dat rotte plekken heeft of verschimmeld is.
  • Aardappelen
  • Gekookte groenten, rijst, aardappelen en keukenafval


De Ramshorst wenst u fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.

Pas op met vuurwerk. Nooit bij dieren afschieten.


Updated: 13 december 2012
 
  Site To Edit Website Beheer SysteemBROSIS IT diensten b.v.